Zoek op deze website

Sponsored Links

Bezoekers

We hebben 31 gasten en geen leden online

SPIRITUEEL WEEKEND - EDITIE 2006

SPIRITUALITEIT IN NIEUWPOORTOp 8 juli werd om 14 uur in zaal "Schorrehof" op het Marktplein het startschot gegeven van een tweedaagse rond spiritualiteit.  In deze zaal vonden het ganse weekend workshops en lezingen plaats, gebracht door vertegenwoordigers van de meest diverse geloofsovertuigingen: Rooms-Katholieke Kerk, Verenigde Protestantse Kerk van België, Anglicaanse kerk, Orthodoxe kerk, Joodse gemeenschap, Tibetaans Boeddhisme, Hindoeïsme (Hare Krishna beweging) en de natuurreligies Druïden en Wicca.

Op zondag 9 juli vond in de St.-Bernarduskerk te Nieuwpoort, op initiatief van het Jeanne Panne Comité i.s.m. de stad Nieuwpoort, een bijzondere oecumenische dienst plaats. Deze viering werd door alle deelnemende geloofsgemeenschappen samen voorgegaan.

Namen hieraan deel:

* Orthodoxe kerk
* Rooms-katholieke kerk: E. H. Devloo
* Protestantse kerk: Dominee Willems
* Anglicaanse kerk: heeft geen voorgangers; zijn vertegenwoordigers zullen het Onze-Vader zingen en dansen.
* Hindoeïsme Hare Krishnabeweging: Madhava Das
* Tibetaans Boeddhisme:Frank De Waele - sensei
* Wicca: Filip Clemmens
* Druïden: Jurre Yntema


Iedere geloofsgemeenschap kreeg 5 minuten toegewezen.  Aan de hand van vertaalde teksten, kreeg het publiek in de kerk de mogelijkheid om alles te volgen.  Het koor SUARA uit Oostende verzorgde de gezangen onder leiding van Christine Germonprez.

Het is voor de eerste maal in de Benelux dat een dergelijk initiatief op touw werd gezet. Een vergelijkbaar initiatief vond in 1985 plaats in Assisi in aanwezigheid van de Paus en de Dalai Lama.  Deze versie kan als nóg universeler worden bestempeld, gelet op het aantal vertegenwoordigde geloofsovertuigingen.


Voor foto's kijk in onze fotogallerij.


Bron: http://www.nieuwpoort-digitaal.be/fotoboek/toon_pagina.asp?pag=80


Gerelateerde informatie:
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=ghgmscba