Zoek op deze website

Sponsored Links

Bezoekers

We hebben 59 gasten en geen leden online


ALGEMEEN PAGANISME


SACRED WELL

 

 

 

Sacred Well heeft zich georganiseerd met de bedoeling om de religieuze verering van de alternatieve spirituele paden aan te bieden en te verspreiden. Onze kerk voorziet onder andere in het aanbieden van open, publieke bijeenkomsten voor het beoefenen van de Oude Religies. Wij bieden gemeenschapsdiensten, spirituele begeleiding en religieuze leerprogramma's.
Wij geloven dat er vele paden zijn die leiden naar hetzelfde spirituele eindpunt, en wij bevestigen het recht van ieder individu om zijn of haar eigen pad te kiezen, en het recht van elke groepering om het goddelijke te vereren op elke wettelijke manier die zij verkiezen.
Onze overtuigingen worden beschreven in ons %u201CCovenant van Vijf Principes%u201D.

Hoewel we openstaan voor alle religieuze stromingen en deze eerbiedigen, beoefent onze Clerus de Traditional Craft Wicca (T.C.W.) als een mysterie- en natuur-religie. Met als basis De Greencraft traditie in België en Nederland.

Hoewel we als kerk erkend zijn door de staat Texasen daardoor in heel de Verenigde Staten, zijn de takken van onze stamboom wijd verspreid. Onze verwanten bevinden zich binnen de USA zowel in Texas als in 42 andere staten en in zeventien verschillende landen.
We werken doelbewust en in harmonie met een groot aantal individuen over geheel Noord-Amerika, Europa en Azië, om tolerantie, begrip en liefde voor alle heilige paden aan te moedigen. Wij zijn, zowel letterlijk als figuurlijk, een kerk zonder muren.


Geschiedenis

In de vroege jaren negentig merkten zes Elders van de Traditional Craft Wicca dat zij en de groepen die zij leidden niet genoten van dezelfde basisrechten, voordelen en privileges als andere religies, genootschappen en kerkinstellingen, zowel maatschappelijk als wettelijk.
Er was geen enkele geschikte organisatie, aan geenenkele zijde van de Atlantische oceaan, die kon zorgen voor een legale, geestelijke erkenning en bescherming, die naar hun overtuiging nodig was voor het voortzetten van hun geloofsovertuiging en het beoefenen ervan.

De Sacred Well werd geboren uit de visie van deze zes Elders. De beslissing voor de oprichting werd genomen op Midzomer 1994 in Hainin, België. Het Covenant van vijf principes en het Covenant van geloof en uitvoering waren een feit.
De Greencraft Wicca Traditie is een traditie die voortvloeit uit de Alexandrijnse traditielijn met betekenisvolle bijdragen van de Europese Danann en de Amerikaanse Elfen traditie. Deze waren vormgevend voor de traditie van de Clerus van de Sacred Well. Een aanvraag doen tot lidmaatschap was sindsdien mogelijk voor iedereen die het covenant van vijf pricipes omarmt.

In 1995 gingen 2 van de stichtende Elders terug naar de Verenigde Staten en begonnen aan de organisatie van de Sacred Well onder de wetten van de Texaanse staat. Op 17 augustus 1996 werd een oorkonde overhandigd door het hof van staat van Texas, hiermee werd de Sacred Well erkend als een kerkinstelling en als een religieuze vereniging zonder winstbejag.


Aktiviteiten

Sacred Well heeft een ruim aanbod van aktiviteiten. Deze aktiviteiten zijn openbaar of op aanvraag voor een gesloten gezelschap.

Zo worden er acht maal per jaar open jaarfeesten rond de veranderende seizoenen georganiseerd. Er worden Volle Maanwandelingen gedaan waarbij stilgestaan wordt bij de energie van de Volle Maan en van het samenzijn in de vrije natuur. Ook keltische boomwandelingen behoren tot de activiteiten, waarbij word stilgestaan bij de energie van de bomen en de bijbehorende mythologische betekenis.

Op aanvraag voorziet Sacred Well ook in specifieke rituelen zoals o.a. overgangsrituelen, uitvaarten, wiccanings (vb.geboorte) en handfastings (soort huwelijk). Daarnaast staan wij ook open voor anderepaganistische rituelen en activiteiten. Uiteraard kan U ook bij Sacred Well terecht voor pastoraal werk en spirituele begeleiding.

Al deze aktiviteiten worden georganiseerd binnen de open cirkels. Deze worden geleid door eeningewijde Clericus, eeningewijde diaken, een afgevaardigde van de vereniging of een combinatie hiervan. Open cirkels sluiten nauw aan bij Traditional Craft Wicca en hun leiders zijn opgeleid, of in opleiding in de Greencraft Traditie.


Contactinformatie:

Website: www.sacredwell.org

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Open Cirkels


Ithil-Hin, Limburg
Alexandra & Wolf
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De Zilveren Griffioen, Antwerpen
Willow & Merlyn
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.