Zoek op deze website

Sponsored Links

Bezoekers

We hebben 11 gasten en geen leden online


HUMANISTISCH-VRIJZINNIGEN


HUMANISTISCH-VRIJZINNIGE

VERENIGING VZW

 

De Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging vzw (HVV) is gegroeid uit het Humanistisch Verbond (1951) en de Oudervereniging voor de Moraal (1961).
In de naam van de organisatie zitten twee termen vervat: vrijzinnig en humanistisch. Vrijzinnigheid heeft met de methodiek van %u2018vrij onderzoek%u2019 te maken. Wij zoeken naar waarheid of verklaringen op een vrije en ongebonden manier, los van dogma%u2019s of van wat autoriteiten daarover zouden willen suggereren of opleggen. Vandaar ook het verband tussen vrijzinnigheid en niet-confessionaliteit, onkerkelijkheid, ongelovigheid.
Humanisme heeft dan meer met inhouden en waarden te maken: humanisten staan voor waarden als tolerantie, openheid, rechtvaardigheid, medemenselijkheid, respect, waardigheid%u2026 en trachten diverse inhouden concreet gestalte te geven op maatschappelijk vlak.

HVV vzw is formeel een landelijke sociaal-culturele (en vrijzinnig-humanistische) vereniging voor volwassenenwerk, erkend door het Vlaams Ministerie van Cultuur.

De kernthema%u2019s van onze werking zijn zingeving, kritisch omgaan met informatie en opvoeding en onderwijs. We organiseren vormingsactiviteiten, debatten, culturele activiteiten, organiseren of werken mee aan projecten en mengen ons in het maatschappelijk debat.
De werking van al deze afdelingen en vrijwilligers wordt ondersteund door een groep beroepskrachten, onder meer op educatief, administratief, organisatorisch, communicatief en inhoudelijk vlak.

Voorzitter van HVV is prof. Rik Pinxten.

Voor meer informatie:
www.h-vv.be
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. 03/233 70 32, fax 03/233 55 13
Adres: Lange Leemstraat 57, 2018 Antwerpen