Zoek op deze website

Sponsored Links

Bezoekers

We hebben 13 gasten en geen leden online

 


DRUÏDISME


NEW ORDER OF DRUIDS VZW

 De Druïden waren vroeger de intellectuele en priesterklasse van de Keltische stammen, die verspreid woonden over gans West Europa, van Noord Italië en Spanje tot de Britse Eilanden toe. Ook in België (de "Oude Belgen") leefden verschillende Keltische (Gallische) stammen. In het oude Keltische tijdperk was het gemakkelijk om een Druïde te vinden die je kon opleiden (of misschien toch niet?), maar ongeacht alle technologie die vandaag de dag ter onze beschikking staat, zijn de bestaande mogelijkheden om Druïde te worden toch nog vrij moeilijk te vinden.


Het concept van de New Order of Druids was opgericht door David Dom (België) in 2002, en werd geopend op 1 februari 2003.
De New Order of Druids (kortweg N.O.D.) kan geen mesopaganistische noch een neopaganistische stempel gegeven worden, omdat mensen van alle wegen welkom zijn, en aangemoedigd worden om hun eigen pad te volgen. In plaats van een abstracte weg te volgen, of onze Cirkel te baseren op een abstract verleden, trachten we de Keltische cultuur te eren en haar echte spiritualiteit te ontdekken. Uiteraard zijn de leden vrij om hun eigen religieuze overtuigingen te volgen, zoals Christenen, Joden, Moslims of zelfs atheïsten, en deze vrijheid zal worden gerespecteerd door onze leden - omdat we op zoek zijn naar overeenkomsten, niet naar verschillen. Onze hoogste prioriteit binnen onze orde is het eren van de vrije wil van het individu, en dat van de orde.

De Nervii Nemeton is de "Mother Grove", oftewel moedergroep van N.O.D. is gevestigd te Antwerpen, met als doel het samenbrengen van mensen die een interesse delen voor de Keltische spiritualiteit, en dit doen we aan de hand van talloze activiteiten. We verwelkomen iedereen op onze activiteiten, ongeacht je man of vrouw bent, je religieuze overtuiging, leeftijd of huidskleur. We organiseren maandelijkse bijeenkomsten, waar iedereen kan komen luisteren naar één van onze voordrachten, en waarna men de mogelijkheid heeft om vragen te stellen, of het onderwerp van de voordracht te bespreken met andere aanwezigen. Ook andere Keltische, Druïdische, historische, culturele, spirituele en religieuze onderwerpen kunnen uiteraard aan bod komen. Daarnaast bieden we ook andere diensten aan in de vorm van o.a. rituelen en workshops.

Voor meer informatie:

Website lokale activiteiten: http://mothergrove.druidcircle.org/
Internationale website: http://www.druidcircle.org/

E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0495 / 40 36 35