Zoek op deze website

Sponsored Links

Bezoekers

We hebben 35 gasten en geen leden online


HINDOEÏSME


HARE KRISHNA BEWEGING ISKCON


Vijfhonderd jaar geleden kwam de meest recente incarnatie van Krishna de mensen onderwijs geven in het Krishna-bewustzijn door zelf het voorbeeld te zijn om te laten zien dat men kan leven zoals de essentie van de Bhagavad-gita door Krishna%u2019s heilige namen te chanten:

 


Sri Krishna en Sri Chaitanya Mahaprabhu onderwezen beiden bhakti-yoga. Het spirituele contact met God door toegewijde dienst aan Hem. Op basis van Hun leer kwam in 1966 AC Bhaktivedanta Swami Srila Prabhupada naar het westen en richtte in New York ISKCON op ;


"The International Society for Krishna Consciousness"


Srila Prabhupada en zijn toegewijden maakte in de jaren 1966 en 1976 het zingen van de Hare Krishna Maha-mantra zeer populair. En verspreidde het over heel de wereld. Hoewel ISKCON de officiële naam is zoals Srila Prabhupada de beweging startte kennen de meeste menen het onder de naam de Hare Krishna-beweging.

 

Toen Srila Prabhupada de beweging voor Krishna-bewustzijn had opgericht had hij niet één discipel. Toen benoemde hij een aantal vrijwilligers uit een kleine groep die regelmatig zijn avondlezingen kwamen bijwonen als ISKCON%u2019s eerste gevolmachtigden. Nu bestaat de Internationale Gemeenschap voor Krishna-bewustzijn wereldwijd uit meer dan 300 tempels, landbouwgemeenschappen, scholen en andere projecten, en heeft een congregatie van 200.000 mensen. Mogelijk ondersteunt de browser de weergave van deze afbeelding niet.


Doel van Iskcon

Krishna-bewustzijn is veel meer dan zomaar weer één of ander sektarisch geloof. Het is een technische wetenschap van geestelijke waarden die volledig beschreven wordt in de vedische literatuur van het oude India. Het doel van de gemeenschap voor Krishna-bewustzijn is alle mensen ter wereld kennis te laten maken met deze principes van Krishna-bewustzijn, zodat ze zich het grootste voordeel kunnen doen met geestelijk inzicht, eenheid en vrede. De veda%u2019s adviseren dat de meest effectieve methode voor zelfrealisatie in dit huidige tijdperk bestaat uit het horen over, verheerlijken van en herinneren aan de Allerhoogste Heer, die vele namen heeft. Één van die namen is %u2018Krishna%u2019, die %u2018Hij die al-aantrekkelijk is%u2019 betekent. Een andere naam is %u2018Rama%u2019 die %u2018Hij die de bron van alle vreugde is%u2019 betekent, en %u2018Hare%u2019 duidt op de onvoorstelbare energie van de Heer. Via de geluidstrillingen van de heilige namen stelt deze voortreffelijke manier van aanroepen van de Allerhoogste Persoonlijkheid ons in direct contact met Hem en wekt geleidelijk aan onze oorspronkelijke relatie met God op. Het hoofddoel van ISKCON is dus gelegen in het aanmoedigen van alle leden van de menselijke samenleving om tenminste een deel van hun tijd en energie aan dit proces te wijden. Op deze wijze zullen ze zich na verloop van tijd realiseren dat alle levende wezens spirituele zielen zijn die eeuwig met de Allerhoogste Heer verbonden zijn in dienst en liefde.


Website: http://www.namahattabrugge.be/

Foto Gallerij

  • Spiritueel Weekend Nieuwpoort 2011
  • Spiritueel Weekend 2011 Nieuwpoort
  • Spiritueel Weekend Nieuwpoort 2011
  • Spiritueel Weekend 2011 Nieuwpoort