Home Humanistisch-Vrijzinnigen

Language Selector

Vertaal deze pagina in... Translate this page to...

Sponsored Links


Polls

Wat vond u van het Spiritueel Weekend Antwerpen?
 

Wie is Online

We hebben 41 gasten online

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Spiritueel Weekend, Powered by Joomla!; free resources by SG website hosting
Humanistisch-Vrijzinnigen PDF Afdrukken E-mail


HUMANISTISCH-VRIJZINNIGEN


HUMANISTISCH-VRIJZINNIGE

VERENIGING VZW

 

De Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging vzw (HVV) is gegroeid uit het Humanistisch Verbond (1951) en de Oudervereniging voor de Moraal (1961).
In de naam van de organisatie zitten twee termen vervat: vrijzinnig en humanistisch. Vrijzinnigheid heeft met de methodiek van ‘vrij onderzoek’ te maken. Wij zoeken naar waarheid of verklaringen op een vrije en ongebonden manier, los van dogma’s of van wat autoriteiten daarover zouden willen suggereren of opleggen. Vandaar ook het verband tussen vrijzinnigheid en niet-confessionaliteit, onkerkelijkheid, ongelovigheid.
Humanisme heeft dan meer met inhouden en waarden te maken: humanisten staan voor waarden als tolerantie, openheid, rechtvaardigheid, medemenselijkheid, respect, waardigheid… en trachten diverse inhouden concreet gestalte te geven op maatschappelijk vlak.

HVV vzw is formeel een landelijke sociaal-culturele (en vrijzinnig-humanistische) vereniging voor volwassenenwerk, erkend door het Vlaams Ministerie van Cultuur.

De kernthema’s van onze werking zijn zingeving, kritisch omgaan met informatie en opvoeding en onderwijs. We organiseren vormingsactiviteiten, debatten, culturele activiteiten, organiseren of werken mee aan projecten en mengen ons in het maatschappelijk debat.
De werking van al deze afdelingen en vrijwilligers wordt ondersteund door een groep beroepskrachten, onder meer op educatief, administratief, organisatorisch, communicatief en inhoudelijk vlak.

Voorzitter van HVV is prof. Rik Pinxten.

Voor meer informatie:
www.h-vv.be
Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken
tel. 03/233 70 32, fax 03/233 55 13
Adres: Lange Leemstraat 57, 2018 Antwerpen


 

Spiritueel Weekend Antwerpen - in samenwerking met Stad Antwerpen


Bookmark and Share


Boeken, Muziek & Film


Fotogallerij

No images